Tex-Mex gratäng på varm macka

Serverar: 6-10 portioner

Tid: 40 minuter

Vi brukar äta varma mackor med denna "smet" på, men allt är lovligt. Taco chips går åxå bra

Ingredienser

  • 200 g philadelphia färskost
  • 500 g köttfärs
  • 2 msk tomatpure
  • 1 påse tacokryddor
  • 2-3 krm sambal oelek
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 liten purjolök
  • 50 g riven ost
  • Instruktioner

    Blanda creme fraiche och färskosten till en slät massa. Bred ut hälften i en smord form. Bryn färsen med tomatpuren, tacokryddan och sambalen. Fördela färsen i formen. Strö över purjolöken. Blanda den resterande ostblandningen med den rivna osten. Bred detta över färsen. Grädda i ca 20 minuter. (Tills den är genomvarm) 175 grader. Ät den med taco chips eller som vår favorit:: varm macka. Lägg smeten (efter att den är gräddad) på smörat formbröd å så in i ugnen igen. Räcker till många mackor

    Liknande recept

    2.5
    35 min
    15
    1

    Kommentarer (3)

    cittaprazama 13 maj 2008

    Gjorde denna smet och det var jättegott....Jag använde mig av stora hönökakor så det blev mer "tårta" än macka *S* Det som blev över av smateen spädde jag ut och fixade pastasås av dagen efter ;)

    susannelotus 29 augusti 2008

    jättegott på varma mackor tack,tack

    gds877 25 augusti 2010

    Så gott serverade det en fredagkväll när vi slappade efter veckans slit. Tack !

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben