Texmexgratäng

Serverar: 4-5 portioner

Klassiska texmexsmaker i en gratäng som brukar uppskattas av både små och stora gäster. Enkelt, smidigt och gott!

Ingredienser

  • 4 färska korvar, ca 400 g tex. chorizo, salsiccia
  • 1 knippe salladslök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja, om så behövs
  • 3 burkar bönor, á 400g, gärna både svarta och vita
  • 1-2 msk texmexkrydda (påse)
  • 2½ dl hönsbuljong som är gjord på tärning
  • 1 påse nachos eller tortillachips
  • 200 g riven cheddarost
  • 2-3 msk skivad jalapeno på burk
  • Garnering
  • 3 msk hackad koriander
  • 1 msk skivad jalapeno på burk
  • Servering
  • Limeklyftor
  • Matyoghurt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Dra av skinnet på korven och skär den i små bitar. Ansa och skiva löken. Skala och hacka vitlöken. Bryn korven i en het stekpanna ca 5 minuter. Ta upp den på en tallrik.
    3. Bryn lök (spara lite till garnering) och vitlök i fettet som finns kvar i pannan och om så behövs oljan, ca 3 minuter. Blanda i sköljda och avrunna bönor.
    4. Smaka av med texmexkrydda och bryn under omrörning i ca 1 minut. Mosa bönorna grovt med en gaffel. Blanda i buljongen och koka upp.
    5. Bottna en ugnssäker form med hälften av chipsen. Varva bönor korv, ost och jalapeno i formen i två lager, avsluta med den rivna osten. Garnera med resten av chipsen runtom.
    6. Sätt gratängen i nedre delen av ugnen och gratinera i ca 15 minuter eller tills allt blivit genomvarmt, osten har smält och gratängen fått fin färg.
    7. Garnera med hackad koriander, den sparade salladslöken och jalapeno. Servera med limeklyftor och en klick matyoghurt.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben