Thai-kycklingbollar

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Kycklingfärs finns numera i de flesta butiker.

Ingredienser

  • 1 pkt risnudlar (250 g)
  • 2 paprikor
  • 1 pkt sugar snaps (200 g)
  • Kokosbuljong
  • 1 citrongräs
  • 4 salladslökar
  • 2 msk röd currypaste
  • 1 msk olivolja
  • 1 burk kokosmjölk, light
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk salt
  • 2 dl vatten
  • Kycklingbollar
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 ägg
  • 2 tsk sesamolja
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 liter vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • Till servering
  • En halv kruka plockad koriander
  • 1 lime
  • Instruktioner

    1. Kokosbuljong: Dela citrongräset i 3 delar. Banka dem med en mortel eller baksidan av en kniv för att frigöra smakerna. Ansa och strimla salladslöken. Fräs hälften av löken i en kastrull med currypaste i olja. Spar resten av löken till serveringen. Tillsätt kokosmjölk, citrongräs, socker och salt. Låt koka ihop 5 minuter. Tillsätt vatten och låt småputtra fram till serveringen.
    2. Kycklingbollar: Skala och riv ingefära och vitlök. Blanda ingefära, vitlök, ägg och sesamolja med kycklingfärsen. Koka upp vatten och buljongtärningar. Forma färsen till små bollar. Sänk värmen på buljongen. Lägg försiktigt i kycklingbollarna, sjud 10 minuter. Ta upp bollarna med hålslev och lägg åt sidan.
    3. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Häll av och skölj dem i kallt vatten. Skölj och strimla paprikan. Ansa sugar-snapsen. Lägg paprika, sugar snaps, kycklingbollar och salladslök i kokosbuljongen, låt bli genomvarmt. Strö över koriander vid servering. Pressa gärna över lite extra limejuice.

    Kommentarer (1)

    frucaos 21 januari 2009

    Lite småpilligt att laga, men mycket gott. Glömde tyvärr att strö på koriander på slutet! Trevligt att det är en färgglad rätt också, med grönsakerna iblandade. Får inte tag i salladslök, så det blev purjolök här, går bra det också!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben