Thai-/räkgryta

Serverar: 5-7 portioner

Tid: 30 minuter

En supergod gryta som jag en gång kokade ihop med fantastiskt resultat.

Ingredienser

  • 1 burk kokosmjölk
  • 3 dl grädde
  • 1 burk inlagda räkor
  • 1 buk inlagda kräftstjärtar
  • 1 burk champinjoner
  • 1 burk böngroddar
  • 1 burk bambuskott
  • 1-2 paprikor
  • 2-3 msk curry
  • svartpeppar
  • 2 tsk sambal olek
  • 2 msk örtblandning asiatiska kryddor (findus - frysdisk)
  • soya
  • salt
  • Instruktioner

    1. Häll kokosmjölk och grädde i en gryta tillsammans med kryddor, örter, sambal och soya, och låt långsamt koka upp. Tills allt 'smält samman'.
    2. Strimla paprikan och ha i den tillsammans med allting förutom räkor och kräftstjärtar. Låt detta sjuda en stund tillsammans (10 minuter) .
    3. Strax innan detta skall serveras så har du i räkor och kräftor. Äts med störst framgårn tillsammans med jasminris.
    4. Om ni vill ha mera currysmak eller en lite starkare gryta så går det bra att tillsätta mer curry och sambal olek.

    Kommentarer (2)

    viralottan 31 januari 2010

    Det låter gott, men hur mycket curry o sambal ska det vara? Finns inte med i ingredienslistan...

    IaFias 6 mars 2010

    Ojdå. Föll väl bort. Egentligen så vill jag säga att det är upp till var och en beroende på hur stark gryta man vill ha. Jag brukar använda mig av 2 tsk sambal, som minst och ungefär 2-3 msk curry. Du kan gärna smaka av lite med dessa kryddor, så att du får den i "din stryrka".

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben