En supergod gryta som jag en gång kokade ihop med fantastiskt resultat.
Ingredienser
1 burk kokosmjölk
3 dl grädde
1 burk inlagda räkor
1 buk inlagda kräftstjärtar
1 burk champinjoner
1 burk böngroddar
1 burk bambuskott
1-2 paprikor
2-3 msk curry
svartpeppar
2 tsk sambal olek
2 msk örtblandning asiatiska kryddor (findus - frysdisk)
soya
salt
Instruktioner
- Häll kokosmjölk och grädde i en gryta tillsammans med kryddor, örter, sambal och soya, och låt långsamt koka upp. Tills allt 'smält samman'.
- Strimla paprikan och ha i den tillsammans med allting förutom räkor och kräftstjärtar. Låt detta sjuda en stund tillsammans (10 minuter) .
- Strax innan detta skall serveras så har du i räkor och kräftor. Äts med störst framgårn tillsammans med jasminris.
- Om ni vill ha mera currysmak eller en lite starkare gryta så går det bra att tillsätta mer curry och sambal olek.
Kommentarer (2)
Det låter gott, men hur mycket curry o sambal ska det vara? Finns inte med i ingredienslistan...
Ojdå. Föll väl bort. Egentligen så vill jag säga att det är upp till var och en beroende på hur stark gryta man vill ha. Jag brukar använda mig av 2 tsk sambal, som minst och ungefär 2-3 msk curry. Du kan gärna smaka av lite med dessa kryddor, så att du får den i "din stryrka".