En het faluvariant med aubergine, röd currypasta och kokosmjölk
Ingredienser
2 msk olja
1 medelstor aubergine
Salt
Peppar
1 msk olja
1 msk röd curry paste
1/2 - 1 finhackad röd chili
400 g falukorv
Rivet skal från 1 lime
1 burk kokosmjölk (400 g)
1/2 grönsaksbuljongtärning
Farinsocker
Sockerärter ca 100 g
Färska basilikablad
Instruktioner
- Skär auberginen i cm-stora bitar. Hetta upp 2 msk olja och fräs auberginen. Salta och peppra och ställ åt sidan.
- Strimla falukorven. Hetta upp 1 msk olja i en wokpanna, fräs currypastan i oljan, tillsätt den hackade chilin. Lägg i falukorvsstrimlorna och rör om.
- Tillsätt limeskal och auberginen och låt fräsa en stund. Häll i kokosmjölk och grönsaksbuljong. Låt småkoka under omrörning till simmig konsistens. Smaka av med farinsocker (1-2 tsk) efter behag. Salta och peppra eventuellt mera.
- Tillsätt sockerärter. Garnera med vackra gröna basilikablad vid servering.
Servera med nudlar eller jasminris.
Kommentarer (0)