Thaifalugryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

En het faluvariant med aubergine, röd currypasta och kokosmjölk

Ingredienser

  • 2 msk olja
  • 1 medelstor aubergine
  • Salt
  • Peppar
  • 1 msk olja
  • 1 msk röd curry paste
  • 1/2 - 1 finhackad röd chili
  • 400 g falukorv
  • Rivet skal från 1 lime
  • 1 burk kokosmjölk (400 g)
  • 1/2 grönsaksbuljongtärning
  • Farinsocker
  • Sockerärter ca 100 g
  • Färska basilikablad
  • Instruktioner

    1. Skär auberginen i cm-stora bitar. Hetta upp 2 msk olja och fräs auberginen. Salta och peppra och ställ åt sidan.
    2. Strimla falukorven. Hetta upp 1 msk olja i en wokpanna, fräs currypastan i oljan, tillsätt den hackade chilin. Lägg i falukorvsstrimlorna och rör om.
    3. Tillsätt limeskal och auberginen och låt fräsa en stund. Häll i kokosmjölk och grönsaksbuljong. Låt småkoka under omrörning till simmig konsistens. Smaka av med farinsocker (1-2 tsk) efter behag. Salta och peppra eventuellt mera.
    4. Tillsätt sockerärter. Garnera med vackra gröna basilikablad vid servering. Servera med nudlar eller jasminris.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben