Thaifiskbiffar

Serverar: 4 portioner

Jag har valt torskfilé i detta receptet, men det går lika bra med hoki eller kolja, om man hellre vill ha det. Gott till är en nudelsallad.

Ingredienser

  • 600 g torskfilé, färsk, finhackad
  • Finrivet skal från 1 lime
  • 2 schalottenlökar, skalade, finhackade
  • ½ röd chili, urkärnad, finhackad
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk råsocker
  • 2 msk fisksås
  • 1 lime, pressad saft
  • 2 äggvitor
  • 1 ½ msk smör
  • ½ dl olja
  • Limeklyftor
  • Instruktioner

    1. Lägg fisk, rivet limeskal, salt, socker, lök, chili, fisksås och limesaft i en skål och rör om.
    2. Vispa äggvitorna till ett löst skum och vänd ner det i fisksmeten. Rör så lite som möjligt. Forma till små biffar och krama ur ev vätska. Hetta upp en stekpanna med smör och olja och stek sedan biffarna på svag värme, ca 3 minuter på varje sida.
    3. Servera t.ex. med nudelsallad. Enkelt - lätt - gott!

    Kommentarer (1)

    evaullabritt 26 mars 2012

    Testade en variant av detta. Hade ingen lime, så det blev citron i stället. Sedan fanns det en bit varmrökt lax i frysen som jag blandade ner i den färdiga färsen. Uteslöt sockret. Det blev jättegott.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben