Thailändsk fläskfilé

Serverar: 4 portioner

Underbar rätt för oss som gillar Thaimat.

Ingredienser

  • 500 g fläksfilé
  • 2-3 purjolökar
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1/2 - 1 röd pepparfrukt eller 1/2 -1 tsk sambal oelek
  • smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk färsk ingefära eller 1 tsk malen
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 dl kokosmjölk
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • Instruktioner

    Skär köttet i 2 cm tjocka skivor. Skölj och skär purjolökarna i sneda skivor. Skala och skiva vitlöken. Dela, kärna ur och strimla pepparn. Stek köttet i smör i en stekpanna ca 3 min/sida. Salta och peppra. Fräs grönsakerna i smör i en traktörpanna några min. Smaksätt med riven ingerfära och smula i buljongtärningen. Häll i kokosmjölk och matlagningsyoghurt. Lägg i köttet och låt grytan koka upp. Smaksätt med salt och servera direkt med kokt ris. Tips: Köttet kan stekas i förväg.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    evaldo 17 november 2007

    laddade upp bild på ditt recept. . evaldo

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben