Thailändsk fläskgryta med currypasta och kokosmjölk
Serverar: 4 portioner
En smaskig gryta med lite smak av Thailand.
Ingredienser
300 g fläskkött i mindre bitar
100 g morötter i slantar
100 g potatis i klyftor
4 dl kokosmjölk
1 liten burk ananas
3 msk gul currypasta
1 tsk salt
2 msk olja
Instruktioner
Skär köttet i små bitar.
Värm olja i en wok eller kastrull.
När oljan är riktigt het blandas currypastan ner och får bryna några minuter.
Tillsätt köttet i omgångar och låt steka ca 10 minuter.
Tillsätt kokosmjölken samt morötter och potatis.
Låt koka ytterligare i ca 30-40 minuter.
Tillsätt ananasen och smaksätt med salt om så behövs. Servera med ris.
En fråga bara... var får man tag på Gul Curry Pasta!?? Har letat i alla affärer men hittar bara röd och grön curry pasta...
Vad är skillnaden på dessa tre?
Utanmyra7 februari 2011
Du hittar gul currypasta i asiatiska butiker och den är den mildare varianten medan den röda är riktigt het.
monmikk3 januari 2013
Hej!
I beskrivningen av tillvägagångssätt står det mot slutet:
" Häll i fisksåsen"
men ingridienserna nämner ingen fisksås..och det låter lite fel att använda fisksås till ett recept med kött. Är det en felskrivning??
Vad är det som ska tillsättas??
Låter som ett väldigt gott recept som helt klar ska testas.
Vh monmikk
evaldo4 januari 2013
Jag har ändtar i receptet och vad jag kan se så är fisksåsen borttaget.
monmikk22 januari 2013
Hej Evaldo!
El liten fråga mer om detta recept. Du skriver att efter att man brynt currypastan i oljan så ska man tillsätta köttet i omgångar, och sedan låta det koka i 10 min...koka i vad?? Det är ju inte tillsatt någon vätska än?? Med mindre man använder otroliga mängder olja då. Kan du förklara för mig? Tack!
Vh monmikk
En fråga bara... var får man tag på Gul Curry Pasta!?? Har letat i alla affärer men hittar bara röd och grön curry pasta... Vad är skillnaden på dessa tre?
Du hittar gul currypasta i asiatiska butiker och den är den mildare varianten medan den röda är riktigt het.
Hej! I beskrivningen av tillvägagångssätt står det mot slutet: " Häll i fisksåsen" men ingridienserna nämner ingen fisksås..och det låter lite fel att använda fisksås till ett recept med kött. Är det en felskrivning?? Vad är det som ska tillsättas?? Låter som ett väldigt gott recept som helt klar ska testas. Vh monmikk
Jag har ändtar i receptet och vad jag kan se så är fisksåsen borttaget.
Hej Evaldo! El liten fråga mer om detta recept. Du skriver att efter att man brynt currypastan i oljan så ska man tillsätta köttet i omgångar, och sedan låta det koka i 10 min...koka i vad?? Det är ju inte tillsatt någon vätska än?? Med mindre man använder otroliga mängder olja då. Kan du förklara för mig? Tack! Vh monmikk