Thailändsk fläskgryta med currypasta och kokosmjölk

Serverar: 4 portioner

En smaskig gryta med lite smak av Thailand.

Ingredienser

  • 300 g fläskkött i mindre bitar
  • 100 g morötter i slantar
  • 100 g potatis i klyftor
  • 4 dl kokosmjölk
  • 1 liten burk ananas
  • 3 msk gul currypasta
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olja
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i små bitar. Värm olja i en wok eller kastrull.
    2. När oljan är riktigt het blandas currypastan ner och får bryna några minuter. Tillsätt köttet i omgångar och låt steka ca 10 minuter. Tillsätt kokosmjölken samt morötter och potatis.
    3. Låt koka ytterligare i ca 30-40 minuter. Tillsätt ananasen och smaksätt med salt om så behövs. Servera med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    loppan_63 29 augusti 2009

    En fråga bara... var får man tag på Gul Curry Pasta!?? Har letat i alla affärer men hittar bara röd och grön curry pasta... Vad är skillnaden på dessa tre?

    Utanmyra 7 februari 2011

    Du hittar gul currypasta i asiatiska butiker och den är den mildare varianten medan den röda är riktigt het.

    monmikk 3 januari 2013

    Hej! I beskrivningen av tillvägagångssätt står det mot slutet: " Häll i fisksåsen" men ingridienserna nämner ingen fisksås..och det låter lite fel att använda fisksås till ett recept med kött. Är det en felskrivning?? Vad är det som ska tillsättas?? Låter som ett väldigt gott recept som helt klar ska testas. Vh monmikk

    evaldo 4 januari 2013

    Jag har ändtar i receptet och vad jag kan se så är fisksåsen borttaget.

    monmikk 22 januari 2013

    Hej Evaldo! El liten fråga mer om detta recept. Du skriver att efter att man brynt currypastan i oljan så ska man tillsätta köttet i omgångar, och sedan låta det koka i 10 min...koka i vad?? Det är ju inte tillsatt någon vätska än?? Med mindre man använder otroliga mängder olja då. Kan du förklara för mig? Tack! Vh monmikk

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben