Thailändska köttbullar med jordnötssås

Serverar: 4 portioner

Snabb och lättlagad rätt. Man drömmer sig bort till Thailand.

Ingredienser

  • 500 g fläskfärs
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk röd currypasta
  • 2-3 msk rapsolja till stekning
  • Till såsen
  • 1 msk röd currypasta
  • 4 dl kokosmjölk
  • 1 tsk fisksås (ersätter salt)
  • 1 dl salta jordnötter
  • 1 tsk vitvinäger
  • 1 tsk strösocker
  • Instruktioner

    1. Blanda färs med hälften av vetemjölet och röd currypasta. Forma stora köttbullar. Rulla köttbullarna i resterande vetemjöl och stek dem i olja.
    2. Håll köttbullarna i rullning så de får fin stekyta runt om. Det är särskilt viktigt den första minuten. Efterstek på lägre värme.
    3. Lägg jordnötterna i matberedaren med kniven monterad. Kör ganska länge så jordnötterna inte bara blir hackade utan övergår till jordnötssmör. Ta upp köttbullarna och klicka i en matsked currypasta i pannan.
    4. Låt kryddan dra på mycket låg värme ett par minuter. Tillsätt kokosmjölk, fisksås, jordnötssmör, vinäger och socker. Rör om och låt allt bli varmt med inte mer. Slå såsen över köttbullarna.
    5. Servera med ris och blandad sallad.

    Liknande recept

    4.5
    10-16
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben