Thaipaj

Serverar: 4-6 portioner

Exotisk och annorlunda paj med ljuvliga smaker. Len kokos möter curry, ingefära och vitlök. Garanterat succé på tjej eller grabb kvällen eller när du vill överraska med något extra.

Ingredienser

  • Pajskal
  • 1 dl kokos
  • 2 dl vetemjöl
  • ½ dl grahamsmjöl
  • ½ tsk salt
  • 125 g kallt smör
  • Sås
  • 200 ml cocosmjölk
  • 1 dl crème fraiche
  • 3 tsk röd currypasta
  • 2 tsk riven färsk ingefära
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • Rivet skal av 1 lime
  • Salt
  • 1 ½ tsk Maizena majsstärkelse
  • ½ msk vatten
  • Fyllning
  • 2 små röda paprikor
  • 100 g sockerärter
  • 100 g grön sparris
  • 200 g minimajs
  • 2 kycklingbröstfiléer
  • Sesamolja
  • Sesamfrön
  • Chilipepppar
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Stek kycklingfiléerna helt klara. Krydda dem med lite chilipeppar och salt. Skiva dem.
    2. Pajskalet: Sätt ugnen på 225 grader. Rosta kokosen i en torr het stekpanna. Blanda mjöl, salt och kokos. Tillsätt smöret i tärningar och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, 24 centimeter i diameter. Nagga bottnen med en gaffel. Låt stå i kylen minst 30 minuter. Grädda pajskalet i mitten av ugnen cirka 12 minuter. Lägg lite folie över så skalet håller sig varm till serveringen
    3. Såsen: Koka kokosmjölk, crème fraiche, currypasta, ingefära och vitlök några minuter. Blanda i limeskal och salt. Rör ut mjölet i vattnet. Vispa i redningen i såsen, koka upp och dra från värmen.
    4. Fyllningen: Skär paprikorna i strimlor och dela bönor, sparris och majs på mitten. Hetta upp oljan i en wok. Stek grönsakerna några minuter tills de mjuknar. Lägg i kycklingen det sista Lägg allt i paj­skalet och ringla över såsen. Strö över sesamfrön.
    5. Servera pajen nylagad och varm.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben