Exotisk och annorlunda paj med ljuvliga smaker. Len kokos möter curry, ingefära och vitlök. Garanterat succé på tjej eller grabb kvällen eller när du vill överraska med något extra.
Ingredienser
Pajskal
1 dl kokos
2 dl vetemjöl
½ dl grahamsmjöl
½ tsk salt
125 g kallt smör
Sås
200 ml cocosmjölk
1 dl crème fraiche
3 tsk röd currypasta
2 tsk riven färsk ingefära
1 vitlöksklyfta, pressad
Rivet skal av 1 lime
Salt
1 ½ tsk Maizena majsstärkelse
½ msk vatten
Fyllning
2 små röda paprikor
100 g sockerärter
100 g grön sparris
200 g minimajs
2 kycklingbröstfiléer
Sesamolja
Sesamfrön
Chilipepppar
Salt
Instruktioner
- Stek kycklingfiléerna helt klara. Krydda dem med lite chilipeppar och salt. Skiva dem.
- Pajskalet:
Sätt ugnen på 225 grader. Rosta kokosen i en torr het stekpanna. Blanda mjöl, salt och kokos. Tillsätt smöret i tärningar och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, 24 centimeter i diameter. Nagga bottnen med en gaffel. Låt stå i kylen minst 30 minuter. Grädda pajskalet i mitten av ugnen cirka 12 minuter. Lägg lite folie över så skalet håller sig varm till serveringen
- Såsen:
Koka kokosmjölk, crème fraiche, currypasta, ingefära och vitlök några minuter. Blanda i limeskal och salt. Rör ut mjölet i vattnet. Vispa i redningen i såsen, koka upp och dra från värmen.
- Fyllningen:
Skär paprikorna i strimlor och dela bönor, sparris och majs på mitten. Hetta upp oljan i en wok. Stek grönsakerna några minuter tills de mjuknar. Lägg i kycklingen det sista Lägg allt i pajskalet och ringla över såsen. Strö över sesamfrön.
- Servera pajen nylagad och varm.
Liknande recept
Kommentarer (0)