Jag älskar det här brödet och kom faktiskt på receptet själv! Den superenkla limpan är väldigt saftig och smakar himmelskt, samtidigt som brödet är riktigt nyttigt!
Ingredienser
2 dl fiberhavregryn
5 dl grahamsmjöl
1 dl linfrön
1 dl russin
1 dl vetekross
2 tsk bikarbonat
1/2 krm havssalt
4 dl naturell yoghurt
3 msk flytande honung
1 äpple
Solrosfrön
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt därefter yoghurt och honung.
- Riv äpplet och rör även ner det i smeten.
- Lägg bakplåtspapper i en avlång brödform. Häll smeten i brödformen och strö på rikligt med solrosfrön över brödet.
- Grädda brödet längst ner i ugnen i ca 60 min. Kolla så att brödet är klart, med hjälp av en sticka, innan du tar ut det.
- Lyft ur brödet ur formen och låt det svalna på galler under bakduk.
Liknande recept
Kommentarer (0)