Vegetariskt alternativ till köttfärslimpa.
Använd förvälld svamp, exempelvis fårticka och taggsvamp.
Vill man ha kryddigare färs tillsätts någon kryddsvamp t.ex peppar riska.
Servera med brun gräddsås vinbärsgele och potatis.
Har ändrat ordningen i ingredienslistan
Ingredienser
1 l svamp förvälld, ca 650 gr
3 gula lökar, ca 200 gr
3 kokta potatisar, ca 200 gr
2 tsk salt
2 msk potatismjöl
1 dl havregryn
2 msk ströbröd
1dl vispgrädde
2 ägg
Instruktioner
- Blanda havregryn ströbröd och vispgrädde
Låt svälla minst 30 min
- Mal eller mixa fint svamp gul lök och potatis
- Blanda ner mixet salt potatismjöl och ägg i grynblandningen gärna med degkrokar. Låt blandningen vila c:a 15 min
- Smörj en avlång brödform och fyll på smeten
- Grädda i 175 grader på nedre falsen i ca 60 - 70 min
Kommentarer (0)