Tick-Tagg svampfärslimpa

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 2 timmar

Vegetariskt alternativ till köttfärslimpa. Använd förvälld svamp, exempelvis fårticka och taggsvamp. Vill man ha kryddigare färs tillsätts någon kryddsvamp t.ex peppar riska. Servera med brun gräddsås vinbärsgele och potatis. Har ändrat ordningen i ingredienslistan

Ingredienser

  • 1 l svamp förvälld, ca 650 gr
  • 3 gula lökar, ca 200 gr
  • 3 kokta potatisar, ca 200 gr
  • 2 tsk salt
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 dl havregryn
  • 2 msk ströbröd
  • 1dl vispgrädde
  • 2 ägg
  • Instruktioner

    1. Blanda havregryn ströbröd och vispgrädde Låt svälla minst 30 min
    2. Mal eller mixa fint svamp gul lök och potatis
    3. Blanda ner mixet salt potatismjöl och ägg i grynblandningen gärna med degkrokar. Låt blandningen vila c:a 15 min
    4. Smörj en avlång brödform och fyll på smeten
    5. Grädda i 175 grader på nedre falsen i ca 60 - 70 min

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben