Tigerkaksbrownie

En riktigt mastig kaka som kan göras ännu sötare om man blandar ner minimarshmallows.

Ingredienser

  • Färskostkaka
  • 400 g färskost
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl florsocker
  • 2 st ägg
  • Chokladkaka
  • 200 g smör
  • 200 g mörk choklad
  • 4,5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 st ägg
  • 2 dl mjöl
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175 grader. Lägg två smörpapper omlott i en långpanna.
    2. Färskostkaka: Rör färskost, vaniljsocker, siktat florsocker och ägg till en jämn smet.
    3. Chokladkaka: Smält smöret. Finhacka chokladen och häll ner i smöret. Rör tills chokladen har smält. Eventuellt behöver blandningen värmas i mikron på 20-sekunders intervaller tills chokladen smälter. Vispa ihop florsocker, vaniljsocker och ägg. Häll i chokladblandningen och vispa till en jämn smet. Rör slutligen försiktigt ner mjölet.
    4. Häll 2/3 av chokladsmeten i långpannan och jämna ut den med en slickepott. Häll ut färskostsmeten ovanpå och avsluta med öar av chokladsmet. Skaka på långpannan tills smeten ligger platt. Använd en provsticka för att göra mönster i smeten.
    5. Baka i ugnen i 35-45 minuter tills smeten stelnat i mitten. Den ska inte bli torr. Låt svalna i långpannan.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben