Tigerkyckling

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En mycket användbar kyckling, att servera på buffébordet, som huvudrätt med tabbouleh (couscous, bulgursallad) eller i paj. Det passar bra med den färdiga såsen "creme fraiche med franska örter" till

Ingredienser

  • Marinad
  • 1 dl rapsolja
  • 1 kg kycklingfilé i bitar
  • 1/3 flaska tigersås (Finns att köpa i livsmedelsbutiker)
  • Saften och skalet av en lime eller citron
  • Ca 5 cm riven ingefära
  • 2 rivna eller krossade vitlöksklyftor
  • 2 tsk salt
  • ½ dl soya
  • Instruktioner

    Blanda marinaden och smaka av den. Tillsätt mer salt eller tigersås om ni så tycker. Blanda kycklingen med marinaden i en ugnsfast form och ställ i kylen över natten, eller motsvarande tid. Sätt på ugnen på 200 grader. Ställ kycklingen med marinaden i ugnen i 30 min. Låt svalna i marinaden, som också blir sås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben