Tigerräksoppa

Serverar: 2-3 portioner

Tid: 40 minuter

Enkla att göra. De flesta ingredienserna hittar ni på det flesta varuhus eller Thai asia affär!

Ingredienser

  • 4 koppar vatten
  • 2 stjälkar citrongräs, krossade, skurna i längder
  • 3 st skivor galangalrot, krossade
  • 3 st färska limeblad
  • 12 st färska chilipeppar, strimlade
  • 1 msk tamarindpasta
  • 1 msk fisksås
  • 300-400 g skalade tigerräkor
  • 0,5 vit lök, skivad
  • 2 st msk stekt chilipasta (Nam Prik Pao)
  • 1 liten burk Straw Mushrooms (het fang)
  • 1 liten skivad tomat (Ta bort kärnorna)
  • 1 lime
  • Instruktioner

    1. Koka upp vattnet på medelhög värme och tillsätt sedan citrongräset, galangal, limebladen, fisksåsen och tamarindpastan. Tillsätt sedan räkorna och låt de koka i ca 3 minuter. Tillsätt sedan löken, chilipastan och svampen (Straw Mushrooms). Koka ytterligare i 7 minuter tills räkorna är genomkokade.
    2. Tillsätt chilipepparn och tomaten. Stäng av värmen och pressa ut lime saften i soppan. Tillsätt mer fisksås om det behövs.
    3. Serveras med jasminris

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben