Tigerscones

Serverar: 2 portioner

Tigerscones

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 50 g smör
  • 2 dl Tigers Yoghurt (välj din favoritsmak)
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 250 grader. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en skål. Finfördela smöret i mjölblandningen, med hjälp av en gaffel. Tillsätt Tigers Yoghurt och blanda samman till en deg. Dela degen i två delar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut degen, med en mjölig hand till runda kakor. De ska vara ungefär 15 cm tvärs över.(Mät med linjal om du är osäker.) Snitta kakorna i fyra delar med en mjölad kniv. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Ta ut dem försiktigt. Använd tjocka grytlappar, eftersom ugnen är väldigt varm. Lägg dem på ett galler för att svalna. Gott till är Tigerkräm (se annat recept).

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben