Timjanglass

Serverar: 2 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Stod i kryddlandet i helgen och klippte lite kryddor till middagen när jag fick idén om att göra glass med timjansmak. Glassen är smaksatt i huvudsak med timjan men även kanel, kardemumma och vanilj.

Ingredienser

  • 3 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 rejäl bunt med timjan
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • ½ tsk vaniljpulver
  • 3 st äggulor
  • 3/4 dl socker
  • Instruktioner

    Koka upp grädde och mjölk tillsammans med kryddorna och låt koka under ungefär 5 minuter för att låta kryddorna ge smak. Blanda äggulor och socker och vispa väl. Häll av grädden genom en sil. Häll nu ner den varma grädden, under stadigt vispande, i äggulorna och sockret. Häll tillbaka smeten i kastrullen och värm upp till 83 grader, då den börjar tjockna. Häll nu snabbt över smeten till en kall bunke och ställ i kylen tills den blivit kall. När smeten är kall så kör den i glassmaskin.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben