Timpana

Serverar: 4-6 portioner

Detta är en maltesisk makaronipudding.

Ingredienser

  • 250-300 g penne
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½-1 röd chili
  • 100 g rökt skinka
  • 300 g nötfärs
  • 4 msk tomatpuré
  • 1½ dl köttbuljong
  • ½-1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 tsk basilika
  • 1 msk kapris
  • 4 ägg
  • 75 g parmesanost
  • 1 rulle kyld smördeg
  • uppvispat ägg till pensling
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt förpackningens anvisning men minska koktiden med 2 minuter. Häll bort vattnet och spola kallt vatten över pastan. Låt rinna av. 2. Skala och hacka löken och vitlöken. Kärna ur och finhacka chilin. Tärna skinkan fint. 3. Fräs lök, chili och skinka i lite fett, Tillsätt färsen och bryn allt jämnt smuligt. 4. Tillsätt tomatpuré och buljong. Låt färsen puttra samman i ca 10 minuter. Smaka av med salt, peppar och basilika. Tillsätt kapris. 5. Rör samman färsen med pastan i en skål. Vispa lätt upp äggen, arbeta in dem ett och ett i pastaröran. 6. Packa allt i en smord eldfast form med raka kanter. Strö över riven ost. 7. Täck med smördegen och låt den hänga lite över kanten. Tryck till ordentligt och skär bort överflödet. pensla med uppvispat ägg. 8. Grädda mitt i ugnen, 175° i ca 30 minuter eller tills allt har fin färg och är genomvarmt. Bjud en sallad till.

    Kommentarer (1)

    Vetebullen 7 mars 2012

    Tack för ett annorlunda recept och mycket gott. Bjöd gäster på det och dom åt som dom hade betalt för det :-) En klar femma får du för receptet. Kommer att göra det flera gånger.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben