Tiramisu-glasstårta

Serverar: 8 portioner

Läcker glasstårta med smak av de klassiska italienska desserten Tiramisu.

Ingredienser

  • 1 vaniljstång
  • 4 äggulor
  • 4 msk socker
  • 250 g mascarponeost
  • 1 citron, rivet skal
  • 2 dl vispgrädde
  • 4 äggvitor
  • 1 dl kallt espressokaffe
  • 4 msk konjak, kaffelikör eller Amaretto
  • Ca 18 savoiardikex
  • Garnering
  • Färska fikon
  • Bär
  • Strimlad mörk choklad
  • Silverkulor
  • Instruktioner

    1. Dela vaniljstången på längden och skarpa ur fröna. Vispa äggulor, socker och vaniljfrön pösigt. Vänd ner mascarponeost och citronskal. Vispa grädden i en skål. Vispa äggvitorna till ett styvt skum i en annan skål. Blanda kaffe och likör i en djup tallrik.
    2. Doppa hälften av kexen i kaffe- och likörblandningen och lägg dem i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Bred på hälften av äggsmeten. Doppa resten av kexen i kaffe- och likörblandningen och lägg i formen. Bred på resten av smeten.
    3. Täck formen med plastfolie och frys i minst 4 timmar. Ta ut glasstårtan ur frysen ca 20 minuter före servering. Garnera med fikonklyftor, bär, strimlad choklad och silverkulor.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben