Tiramisudessert

Serverar: 6 portioner

Den mycket omtyckta italienska efterrätten behöver inte vara en kaloribomb. Här en magrare version.

Ingredienser

  • 13-15 Savonardikex
  • 1-1½ dl starkt kallt kaffe
  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 250 g mascarpone
  • 250 g mager kesella
  • 2 msk konjak
  • Kakao till garnering
  • Instruktioner

    1. Lägg ut kexen i en grund, ugnsfast form och häll över det kalla kaffet. Kexen ska bli väl genomdränkta av vätskan.
    2. Separera äggvitan från äggulan. Vispa ihop äggulan med sockret till en tjock, ljus och luftig kräm över ett knappt sjudande vattenbad. Blanda ner mascarpone, kesella och konjak i äggsmeten.
    3. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner dem i mascarponesmeten. Bred ut smeten jämnt över kexen.
    4. Täck över Tiramisun och ställ in den i kylen i minst fyra timmar. Sikta över rikligt med kakao före serveringen. Drick gärna en stark espresso till.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben