Tiramisuglasstårta

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 15 minuter

Tiramisuglasstårta

Ingredienser

  • ½ liter chokladglass
  • ½ liter vaniljglass
  • 10-12 savoiardikex
  • 1 dl starkt kaffe, kallt
  • 2 msk kakao - eller kaffelikör, konjak eller
  • pressad apelsin
  • Garnering
  • Kakao
  • Instruktioner

    1. Tag fram glassen så att den mjuknar lite. Bred ut chokladglassen i botten på en rund bakform (ca 22 cm i diameter), gärna med löstagbar botten. Doppa båda sidor av kexen i kaffet blandat med någon smaksättning. Lägg kexen på glassen i formen. Bred vaniljglassen överst. Täck och ställ i frysen tills glassen hårdnat igen, 2-3 timmar.
    2. Låt stå framme ca 10 minuter före serveringen. Sikta kakao över och skär i bitar

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben