Tiramisumuffins

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 1 timme

Här kommer en variant på tiramisu fast i form av muffins. Ät och njut!

Ingredienser

  • 10 - 12 stora muffinsformar
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • ½ tsk bikarbonat
  • 1/4 tsk salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ½ msk kakao
  • 2 dl farinsocker
  • 1 dl rumstempererat smör
  • 2 ägg
  • 1 dl mjölk
  • ½ dl kaffe utblandat med ½ dl kaffelikör
  • Fyllning
  • 200 g Philadelphia
  • 3/4 dl socker
  • 1 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Röra med kex
  • 1 paket savoiardikex
  • ½ dl kaffe utblandat med ½ dl kaffelikör
  • Instruktioner

    1. Blanda de torra ingredienserna i en stor bunke. Vispa smör och socker poröst med en elvisp, tillsätt äggen. Rör ihop kakao, vaniljsocker, mjölk, kaffeblandningen och de torra ingredienserna ordentligt.
    2. Gör fyllningen genom att vispa samman osten, sockret, äggen och vaniljsockret .
    3. Bryt sönder kexen i mindre bitar i en skål. Häll över kaffet och likören och låt det stå och dra en stund.
    4. Fördela först kexröran i botten på muffinsformarna. Varva därefter fyllning och smet. Två matskedar fyllning i varje lager. Fyll formarna nästan upp till kanten.
    5. Grädda i 25 - 30 minuter i 175º.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben