Tiramisurulltårta

Recept på Tiramisu i olika varianter kan man inte få för mång av!

Ingredienser

  • 125 g strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • 65 g vetemjöl
  • 65 g potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Tiramisufyllning
  • 250 g mascarpone
  • 2 dl florsocker
  • 1 dl mycket starkt kaffe
  • 1 snapsglas konjak
  • Garnering
  • Kakaopulver
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200º. Klä en långpanna, 30 x 40 cm, med bakplåtspapper.
    2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp. Blanda potatismjöl, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker, vänd ner blandningen i äggvispet.
    3. Häll smeten i långpannan och grädda rulltårtsbottnen i 5-7 minuter. Strö lite socker på kakan och stjälp upp den på ett bakplåtspapper. Låt kakbottnen kallna. Blanda kaffe och konjak, pensla kakbottnen lätt med blandningen.
    4. Gör fyllningen: Rör mascarpone, florsocker och resten av kaffeblandningen till en smidig och luftig kräm. Bred ut fyllningen på kakbottnen. Ställ kakan kallt en stund tills ostfyllningen stelnat lite. Rulla ihop tårtan till en ganska fast rulle med hjälp av bakplåtspapperet.
    5. Låt rulltårtan ligga kallt i kylskåp fram till serveringen eller frys den.
    6. Ät och njut!

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben