Små läckra pannkakor fyllda med vaniljkräm, bär och likör - det här är en dessert som passar när du vill servera något extra läckert! Pannkakorna kan gräddas i god tid, det är skönt att kunna förbereda och slippa stressa.
Ingredienser
Pannkakssmet
4 ägg
8 dl mjölk
3 dl vetemjöl
½ tsk salt
2 msk smör eller margarin
Vaniljkräm
5 dl mjölk
5 msk kokmarsán
2 msk vanillinsocker
1½ dl vispgrädde
Garnering
6 dl hallon och blåbär
1-1½ dl grön curacaolikör
Instruktioner
- Vispa samman äggen i en skål. Tillsätt hälften av mjölken, rör om och tillsätt vetemjöl och salt. Vispa smeten slät och tillsätt resten av mjölken.
- Bryn litet smör i en liten plastbelagd stekpanna eller crêpepanna och grädda små pannkakor av smeten. Lägg dem på en tallrik med plastfolie mellan varje.
- Koka upp mjölken med marsánpulvret enligt anvisning på förpackningen. Låt krämen kallna och tillsätt vanillinsocker. Vispa grädden styv och rör ned den i vaniljkrämen. Förbered gärna hit.
- Lägg ut pannkakorna platt på en skärbräda. Fördela vaniljkräm och bär ovanpå, vik ihop till strutar och lägg dem på tallrikar. Slå likör över.
Kommentarer (0)