Tjädergryta

Serverar: 4 portioner

Ett bra sätt att tillaga gamla tuppar som är sega.

Ingredienser

  • 1 tjäder
  • 1 burk champinjoner eller färska motsvarande mängd
  • 1 burk minimajs
  • 2-3 skivade morötter
  • ½ purjolök
  • 1 röd paprika
  • 1 dl syltlök
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 - 3 dl vatten
  • 3 dl grädde
  • Instruktioner

    1. Skär tjädern i grytbitar och bryn dem i smör. Späd med vatten och buljongtärning eller buljong som man kokat av från skråvet . Lägg i morötter tills de mjuknat, lägg sedan ner alla grönsaker och grädden. Red av om man vill ha en lite såsigare konsistens. Serveras med ris, grönsallad och en god gelé till.
    2. 6,5 V V Points/portion

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben