Ett salt ,kallskuret, gott kött. Succé varje gång.
Skiva steken tunnt och servera till potatisgratäng och en sallad. Även gott som pålägg. Jättegott!!
Ingredienser
1-1,3 kg nötstek
1 l vatten
2 dl salt
1 tsk grovmalen svartpeppar
Ev pressad vitlök
Instruktioner
- Lägg en fryst stek i ugnen på 80 grader i ca 11 timmar under natten.
- Blanda vatten, salt, grovmalen svartpeppar koka upp och får kallna. Låt steken dra i saltlagen 5-6 timmar i dubbla plastpåsar i kylen.
- Skiva steken tunnt och servera till potatisgratäng och en sallad. Jättegott!!
Till vitlöksälskare pressa i 2 vitlöksklyftor i saltlagen.
- Vet andra som även gör efter detta recept med skinkstek eller liknande men det har jag inte provat ännu.
Kommentarer (5)
Världens bästa sätt att t.ex förbereda Midsommarkalaset i lugn och ro! Så kan man ägna sig åt sallader och andra tillbehör medan steken lagar sig själv!
Enkelt och bra att tillaga. Tack för receptet. Kram SEA
Enkelt och bra att tillaga. Tack för receptet. Kram SEA
Hej, Det var ett jättebra recept. Det blev en mycket uppskattad middag med potatisgratäng tillsammans med goda vänner.
Jättegott! Skulle dock dra ner lite på saltet till nästa gång, och vitlöken är ett måste, tycker jag:-)