Tobagokyckling

Serverar: 4 portioner

Från Moma's kitchen kommer detta spännande recept som jag lagar lite då och då. Jättegott och jag och mannen vi åt och njöt! Några ändringar är gjorda.

Ingredienser

  • 1 färsk hel majs - eller sprättkyckling, styckad i mindre delar
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk socker
  • 2 tomater, tärnade
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 msk ketchup
  • 1 tsk ättika
  • Knappt 1 dl vatten
  • Marinad
  • 1 lime
  • 1,5 msk färsk ingefära, finriven
  • 1,5 msk curry
  • 1,5 tsk timjan
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 0,5 gul lök, riven
  • 0,5 kruka färsk persilja, hackad
  • 2 msk färsk koriander, hackad eller 1 msk torkad
  • 1 ,5 tsk salt
  • 1,5 tsk svartpeppar
  • 2 tsk Kikkoman soya
  • 3 msk olivolja
  • Instruktioner

    Stycka och skölj kycklingen. Lägg delarna i en bunke och pressa över lime, tillsätt därefter resten av ingredienserna i marinaden. Blanda och låt stå en 1h. Bryn kycklingen i olja och socker som blivit mörkbrunt innan kycklingen läggs i. Bryn kycklingen så att den får fin färg och tillsätt sedan resten av marinaden, vatten, tomater och lök. Koka ner såsen tills ungefär hälften av vätskan är kvar. Tillsätt kokosmjölk och ketchup, låt puttra i ytterligare 15 minuter. Såsen ska tjockna till sig, men späd med vatten om det blir för tjockt. Smaka av med ev. mer salt och peppar, avsluta med att tillsätta ättika. Servera med kokt ris.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben