Tobleronefondue

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

En snabb, enkel och god fondue

Ingredienser

  • 1 1/4 dl grädde
  • 300 g toblerone chokladbitar
  • 1 msk konjak
  • Färsk frukt i skivor
  • Färska bär
  • Bröd i munsbitar, t ex sockerkaka
  • Instruktioner

    1. Värm grädden i en kastrull. Tillsätt chokladbitarna och smält dem under omrörning tills de löst sig. Tillsätt konjaken.
    2. Häll över blandningen till en fonduegryta och tänd ett värmeljus under grytan.
    3. Doppa frukt, bär och brödtärningarna i chokladen.

    Kommentarer (1)

    kalmerlind 24 juni 2009

    Kan man byta ut konjaken till något alkoholfritt, eller kan man skippa den helt utan att ändra smaken så mycket? Lät iallafall supergott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben