Tobleronmuffins

Saftig och god chokladmuffins. Det blir ca 26 små muffins.

Ingredienser

  • 125 g rumsvarmt smör eller margarin
  • 3½ dl strösocker
  • 3 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl kakao
  • 2½ dl mjölk
  • Garnering
  • 100-200 g toblerone
  • Instruktioner

    Ugn 175 grader. Rör smör och socker vitt och poröst. Tillsätt äggen ett i taget under omrörning. Sikta samman mjöl, bakpulver och kakao. Rör ner det i smeten växelvis med mjölken. Fördela smeten i formar. Grädda mitt i ugnen 15-17 minuter. Efter gräddning, lägg en delad tobleronebit på varje muffins direkt när du tagit ut plåten från ugnen.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben