Toffebitar

Smörkaka som matats full med choklad, nötter och fudgekola, inte att undra på att detta är mångas favorit.

Ingredienser

  • Kakbotten
  • 125 g osaltat smör
  • 1,25 dl råsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • Topping
  • 175 g hackad ljus choklad
  • 75 g hackad fudgekola
  • 1 dl hackad rostad mandel
  • Instruktioner

    1. Ger ca 20 kakor
    2. Värm ugnen till 175 grader. Klä bottnen och sidorna av en form, ca 20 * 20 cm, med aluminiumfolie.
    3. Skär smöret i bitar och smält det i en kastrull över låg värme. Ta av från värmen och rör ner råsocker och vaniljsocker. Rör ner vetemjöl och salt till en fast deg. Tryck ut degen jämnt i formens botten.
    4. Grädda kakbottnen gyllene i 20 - 25 minuter. Ta ut ur ugnen, fördela choklad, fudgekola och mandel jämnt över bottnen. Ställ åter in ugnen i 2 -3 minuter, tills chokladen har smält. Ta ut och låt svalna innan kakan i folien lyfts över på en skärbräda och skärs i bitar. Förvaras i lufttät burk i upp till sju dagar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben