Toffeetryffel

Serverar: 30 portioner

Choklad och tofee. Mums! På bilden liknar dem chokladbollar, då jag valt att rulla bollarna i kokos. Denna tryffel blir riktigt krämig och får god smak av toffee.

Ingredienser

  • 1 3/4 dl grädde
  • 150 g mörk choklad
  • 150 g ljus choklad
  • Ca 65 g rumsvarmt smör
  • 3/4 dl Dooley´s Orginal
  • Garnering
  • Kakao, hackade hasselnötter eller strössel
  • Instruktioner

    1. Hacka chokladen fint.
    2. Koka upp grädden. Smält smöret och chokladen i grädden över låg värme. Rör om tills smör och choklad är smält samman med grädden. Blanda i Dooley's Orginal. Rör om.
    3. Låt svalna och halvstelna i kylen. Rulla kulor med hjälp av kuljärn eller med händerna.
    4. Rulla kulorna i vald garnering. Ställ kallt att stelna ytterligare.
    5. Ät och njut. Hoppas att det skall smaka.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben