Tofu-wok

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Litet hopkok därhemma, som blev väldigt gott. Är aldrig exakt i mina mått. Smakar av och korrigerar därefter.

Ingredienser

  • 1 pkt fast tofu, gärna marinerad
  • Det vita från en medelstor purjolök
  • 2 morötter
  • 1 medelstor blomkål
  • ca 1 ½ dl oystersauce
  • ca 1 dl vatten
  • ca 1 tsk majsenamjöl + lite vatten
  • krydda med valfri mängd
  • koriander
  • ingefära
  • chili
  • Instruktioner

    1. Skär grönsakerna i stavar, blomkålen i små buketter. Fräs tofun i olja, tills den tar färg. Lägg i grönsakerna, och fräs ett par min. Häll sedan i ostronsås och vatten. Koka ihop någon min, och red med lite majsenamjöl utrört med vatten. Obs! Grönsakerna ska vara al dente.
    2. Serveras med nudlar eller ris.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben