Tolvsbolimpa

Serverar: 1 portioner

Tid: 2 timmar

En god och uppskattad limpa med mycket fibrer, som dessutom är väldigt enkel att göra. Inget knådande och ingen jäsning bara röra ihop och ner i en form.

Ingredienser

  • 2½ dl grahamsmjöl
  • 2½ dl vetemjöl
  • 3/4 dl rågsikt
  • 1 dl havregryn
  • 3/4 vetekli
  • 1 dl vetekross
  • 2½ tsk bikarbonat
  • ½ tsk salt
  • 5 dl filmjölk
  • 3/4 dl ljus sirap
  • Instruktioner

    1. Smörj och bröa en 2-liters sockerkaksform, gärna avlång.
    2. Blanda mjölsorterna, bikarbonat och salt.
    3. Rör ner filmjölken och sirap. Arbeta ihop till en kladdig deg.
    4. Bred ut degen i formen och grädda i ca 2 timmar på nedre falsen i 175 graders värme.
    5. Täck brödet med folie efter halva tiden.
    6. Låt det färdiggräddade brödet vila en stund i formen innan den stjälps upp.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben