En god och uppskattad limpa med mycket fibrer, som dessutom är väldigt enkel att göra. Inget knådande och ingen jäsning bara röra ihop och ner i en form.
Ingredienser
2½ dl grahamsmjöl
2½ dl vetemjöl
3/4 dl rågsikt
1 dl havregryn
3/4 vetekli
1 dl vetekross
2½ tsk bikarbonat
½ tsk salt
5 dl filmjölk
3/4 dl ljus sirap
Instruktioner
- Smörj och bröa en 2-liters sockerkaksform, gärna avlång.
- Blanda mjölsorterna, bikarbonat och salt.
- Rör ner filmjölken och sirap. Arbeta ihop till en kladdig deg.
- Bred ut degen i formen och grädda i ca 2 timmar på nedre falsen i 175 graders värme.
- Täck brödet med folie efter halva tiden.
- Låt det färdiggräddade brödet vila en stund i formen innan den stjälps upp.
Kommentarer (0)