Tomatcouscous

Serverar: 20 portioner

Uppdatera din vanliga couscous till denna underbara och smakrika couscous med mycket gott i sig. Perfekt som tillbehör till sommarens grillning. Tomaterna blir söta och goda när de bakats långsamt i ugnen.

Ingredienser

  • 750 g couscous
  • 1 kg plommontomater
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 msk + ½ dl olivolja
  • 2 tsk socker
  • 1 tsk + 2 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 1½ dl tomatpuré
  • 1 ½ liter vatten
  • 3 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 msk sambal oelek
  • 2 burkar grillad paprika, á 200 g
  • 1 kruka bladpersilja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 125 grader.
    2. Halvera tomaterna och lägg dem med snittytan uppåt i en ugnssäker form. Skala och finhacka vitlöken och strö den över tomaterna. Ringla över 2 msk olivolja och strö på socker, 1 tsk salt och peppar. Tillaga tomaterna mitt i ugnen i ca 2 timmar. Låt dem kallna.
    3. Fräs tomatpurén i ½ dl olja tills den börjar få färg. Häll över vattnet och tillsätt couscous och buljongtärningar. Låt koka upp och ta kastrullen åt sidan. Låt stå under lock i ca 5 minuter. Krydda med 2 tsk salt och sambal oelek. Låt couscousen kallna.
    4. Blanda paprikan, och den olja den marinerats i, med couscousen. Lägg upp den på ett fat och toppa med de bakade tomaterna och bladpersilja.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben