Uppdatera din vanliga couscous till denna underbara och smakrika couscous med mycket gott i sig. Perfekt som tillbehör till sommarens grillning.
Tomaterna blir söta och goda när de bakats långsamt i ugnen.
Ingredienser
750 g couscous
1 kg plommontomater
4 vitlöksklyftor
2 msk + ½ dl olivolja
2 tsk socker
1 tsk + 2 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
1½ dl tomatpuré
1 ½ liter vatten
3 grönsaksbuljongtärningar
2 msk sambal oelek
2 burkar grillad paprika, á 200 g
1 kruka bladpersilja
Instruktioner
- Sätt ugnen på 125 grader.
- Halvera tomaterna och lägg dem med snittytan uppåt i en ugnssäker form. Skala och finhacka vitlöken och strö den över tomaterna. Ringla över 2 msk olivolja och strö på socker, 1 tsk salt och peppar. Tillaga tomaterna mitt i ugnen i ca 2 timmar. Låt dem kallna.
- Fräs tomatpurén i ½ dl olja tills den börjar få färg. Häll över vattnet och tillsätt couscous och buljongtärningar. Låt koka upp och ta kastrullen åt sidan. Låt stå under lock i ca 5 minuter. Krydda med 2 tsk salt och sambal oelek. Låt couscousen kallna.
- Blanda paprikan, och den olja den marinerats i, med couscousen. Lägg upp den på ett fat och toppa med de bakade tomaterna och bladpersilja.
Kommentarer (0)