Tomatcurd

Oväntat och gott. Servera gärna tomatcurden till smakrika ostar eller på rostat bröd.

Ingredienser

  • 500 g solmogna tomater
  • 2 msk tomatpurè
  • ½ citron
  • ½ vaniljstång
  • 3 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 100 g smör
  • Instruktioner

    1. Skålla och skala tomaterna. Dela och kärna ur dem. Mixa med tomatpuré.
    2. Skala citronen med potatisskalare. Strimla skalen och pressa ur citronsaften.
    3. Dela vaniljstången på längden.
    4. Vispa ihop socker och ägg i en kastrull. Blanda i tomatmos, citronskal, citronsaft och vaniljstång. Sjud på svag värme under vispning tills krämen tjocknar, den får inte koka för då kan den skära sig. Ta kastrullen från plattan och vispa ner smöret i små bitar.
    5. Häll krämen i glasburkar och låt stå i kyl över natten.
    6. Servera curden till en god ost, t ex Kvibille Herrgård extra vällagrad 24 mån.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben