Tomatform

Serverar: 4-6 portioner

Det här är en av mina favoritpajer.Har flera gånger haft den som bufférätt med lufttorkad skinka till. Alltid lika populär.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 100 g smör eller margarin
  • 100 g keso
  • Fyllning
  • 2 msk färska basilikablad eller 1 tsk torkad basilika
  • 2 dl riven ost, typ herrgårdsost
  • 2 ägg
  • 2 dl crème fraiche, valfri fetthalt
  • 50 g parmesan,gärna färskriven, ca 1 dl
  • 4-6 tomater
  • 1 paket fetaost , valfritt "söndersmulad"
  • Instruktioner

    1. Hacka ihop mjöl och matfett till en grynig massa. Arbeta in keson och låt degen vila svalt i cirka en halvtimme.
    2. Tryck ut degen i en pajform,nagga botten med en gaffel och låt formen vila ca 15 minuter.
    3. Grädda i 200 grader i ca 10 minuter och låt svalna.
    4. Strö på den rivna herrgårdsosten och basilikan.Bred över en blandning av ägg, crème fraiche och parmesan och ev smulad fetaost Lägg på skivade tomater och grädda i ca 20-25 minuter.
    5. Toppa med mera basilika och servera pajen ljummen,gärna med några skivor lufttorkad skinka till.

    Kommentarer (2)

    Jessika 14 juni 2008

    Tack för god paj.

    solfri 14 juni 2008

    God men färsk basilika är att föredra. Torkad blir lite för snällt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben