Tomatgrissini

Serverar: 25 portioner

Tunna krispiga och torra stänglar med en härlig gyllenröd färg.

Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 3-4 msk tomatpuré
  • 50 g kallt smör
  • 1 ½ dl kallt vatten
  • 2 msk olivolja
  • Garnering
  • Flingsalt
  • Sesamfrön
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. landa alla torra ingredienser i en matberedare. Tärna smöret och tillsätt det tillsammans med tomatpurén. Tillsätt vattnet i omgångar tills du har en smidig deg.
    3. Dela degen i ca 25 bitar. Rulla dem till smala stänglar och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Pensla stänglarna med lite god olivolja och strö på flingsalt och sesamfrön.
    4. Grädda pinnarna mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt dem svalna på ett galler.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben