Tomaticán

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Tomaticán är en traditionell chilensk god gryta med många år på nacken ;) Prova, du blir inte besviken...

Ingredienser

  • 1 medelstor lök, tunt skivad
  • 250 g strimlat nötkött
  • 2 msk olja
  • 4 medelstora skalade och hackade tomater
  • 140 g majskorn
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk oregano
  • 1 tsk salt
  • Peppar
  • Persilja, hackad
  • Instruktioner

    Hetta upp oljan på medelvärme. Stek löken mjuk i olja i ca 4 minuter. Lägg i nötkött och vitlök och stek i en minut. Tillsätt paprika, salt, oregano, peppar och tomater. Låt det koka upp och låt det sedan sjuda i 15 minuter på svag värme. Tillsätt majs. Koka upp, och låt sjuda på svag värme i ytterligare 10 minuter. Garnera med persilja. Servera med ris eller kokt potatis.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben