Tomatpaj med kassler

Serverar: 6 portioner

Servera pajen till huvudrätt, lunch, brunch, på en buffé eller ta med sig på utflykten.

Ingredienser

  • 1 sats pajdeg
  • 150 g smör
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 2-3 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 6-8 tomater, skållade och skalade
  • Färdigskållade tomater finns även som konserv
  • 2 gula lökar, hackade
  • 2 msk olivolja
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 tsk smulad rosmarin
  • 1/2 tsk timjan
  • 1 krm kajennpeppar
  • 3 dl riven ost
  • 150 g kassler, fintärnad
  • 1 ägg till pensling
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Pajdeg: Mixa en smuldeg av smör och mjöl. Tillsätt vattnet. Arbeta snabbt ihop degen. Lägg den i en plastfilm i kylen 1 timme.
    2. Sätt ugnen på 225°. Hacka tomaterna grovt. Fräs löken med olja, lägg sedan i tomater, tomatpuré och kryddor. Koka sakta utan lock tills röran tjocknar.
    3. Ta fram pajdegen ur kylskåpet. Kavla ut degen och klä en pajform, tryck till runt kanterna och nagga botten. Förgrädda 10 min.
    4. Strö hälften av osten över pajskalet, slå i fyllningen, strö på kassler och sist resten av osten.
    5. Garnera ev. med blad av restdegen. Pensla med ägg och grädda klart ca 20 min.

    Liknande recept

    4.4
    45 min
    4-6
    25

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben