Tomtekakor

Serverar: 50 portioner

Dessa är bara för gulliga!

Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 dl Florsocker
  • 200 g smör eller margarin
  • 1 ägg
  • Garnering
  • 2 dl Florsocker
  • 2-3 tsk vatten
  • 2 dl flor med jordgubbsmak
  • 2-3 tsk vatten
  • ½ dl flor med chokladsmak
  • Ett par droppar vatten
  • Instruktioner

    1. Arbeta samman vetemjöl, bakpulver, florsocker, margarin och ägg till en deg, gärna i matberedare. Låt degen vila i kylskåp i ca 1 timme.
    2. Sätt ugnen på 200°. Kavla ut degen på mjölat bakbord. Tag ut runda eller droppformade kakor med mått. Lägg på smord eller bakpappersklädd plåt och grädda mitt i ugnen i ca 7 minuter.
    3. Låt kakorna svalna på galler. Blanda samman de olika Florvarianterna med vatten och glasera kakorna till små jultomtar.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben