Ett måste hemma hos oss på julen. Underbart god med sin milda julkryddning.
Ingredienser
1 kanelstång
1 bit pomeransskal
1 bit torkad ingefära
2 mandlar
12 kryddnejlikor
½ dl russin
14 kardemummakärnor
50-75 cl Brännvin Special
Instruktioner
- Blanda brännvin och kryddor i en burk eller flaska med vid öppning.
Låt stå i rumstemperatur i 6-10 dagar.
Skaka flaskan varje dag. Filtrera bort kryddorna.
Det blir bäst med Brännvin Special, starkare brännvin förstör den fina aromen.
- Gör gärna en sats i god tid, för den blir bara godare av att lagras lite.
- Lycka till!
Kommentarer (5)
Hejsan! Det här låter jättegott.... Har du försökt att göra med sockerlag så det som en likör? Kram Lisa62
Det har jag aldrig testat, men det är säkert gott.
Tack för receptet, ska pröva till jul, du får fem poäng, vad kan gå fel det är ju sprit det rör sig om, ha ha. Nej skämt åsido, likör, pröva honung, vanlig eller Acacia honung.
Helt suveränt! Given på jul framöver!
Denna kommer vi att göra fler gånger, då den var väldigt god!