tonfiskcarpaccio

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Japan-inspirerad förrätt

Ingredienser

  • 300-400 g färsk tonfisk
  • 2 msk farinsocker
  • 1/2 dl japansk soya
  • 2 msk risvinäger
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 msk sweet chili
  • 1 chilifrukt
  • citrongräs
  • sesamfrön
  • Instruktioner

    1. ca 3-400 g tonfisk. skall vara så färsk som möjligt. Skiva tunt. Använd bredsidan på en kockkniv och plastfilm för att försiktigt platta ut skivorna. Lägg ut på tallrikar
    2. "rensa" o tillsätt citrongräset sjud i ca 10 minuter, gärna i en sauteuse.
    3. *Sila. Rosta ett par tsk sesamfrön och häll i glazén . Fördela över tonfisken precis innan servering.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben