Torsk a´la Ymer

Serverar: 4 portioner

Gott. "Mina vänner kallar den för Pizzatorsk"?

Ingredienser

  • 600 g Torsk fileér "eller liknande fisk"
  • 1 brk 400 g krossade tomater
  • 1 finhackad lök
  • 1 - 2 tsk oregano
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • Sås
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 msk smör
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 5 dl mjölk
  • Gratinering
  • 1 - 2 dl lagrad ost
  • Instruktioner

    1. Häll tomatkrosset i en gryta, häll i den hackade löken, krydda med oregano, salt och peppar. Låt det koka sakta till dess det mesta av vätskan kokat in.
    2. Lägg den delade torsken i en ugnsform. Häll i tomatkrosset, täck med lock eller ugnsfolie. Sätt in i ugnen i 225 grader i ca 30 minuter.
    3. Gör såsen: Rör ut mjölet i lite av mjölken, koka upp resten av mjölken och häll i redningen. Lägg i smöret, låt såsen koka sakta i 5 minuter, smaka av med salt och peppar. Häll såsen över fisken och tomatkrosset, strö över riven ost.
    4. Gratinera i ca 15 min. Servera potatis och grönsaker till.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben