Gott. "Mina vänner kallar den för Pizzatorsk"?
Ingredienser
600 g Torsk fileér "eller liknande fisk"
1 brk 400 g krossade tomater
1 finhackad lök
1 - 2 tsk oregano
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
Sås
3 msk vetemjöl
2 msk smör
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
5 dl mjölk
Gratinering
1 - 2 dl lagrad ost
Instruktioner
- Häll tomatkrosset i en gryta, häll i den hackade löken, krydda med oregano, salt och peppar.
Låt det koka sakta till dess det mesta av vätskan kokat in.
- Lägg den delade torsken i en ugnsform.
Häll i tomatkrosset, täck med lock eller ugnsfolie.
Sätt in i ugnen i 225 grader i ca 30 minuter.
- Gör såsen:
Rör ut mjölet i lite av mjölken, koka upp resten av mjölken och häll i redningen.
Lägg i smöret, låt såsen koka sakta i 5 minuter, smaka av med salt och peppar.
Häll såsen över fisken och tomatkrosset, strö över riven ost.
- Gratinera i ca 15 min.
Servera potatis och grönsaker till.
Kommentarer (0)