Torskröra

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Det här är ett recept jag fick av en arbetskompis för många år sedan och den är väldigt god men ser kanske inte ut så speciell.

Ingredienser

  • 1 pkt torskfilé
  • 1 burk creme fraiche
  • 2 dm purjolök
  • 1 fiskbuljongtärning
  • Instruktioner

    1. Börja med att hacka purjolöken och bryn den tills den blivit mjuk. Ta sedan upp den och lägg i fisken och mosa sönder den i pannan och stek den tills den blivit genomstekt. Rör sedan ner resten av ingredienserna och låt puttra på svag värma ett tag. Servera gärna med en god sallad med avocado, gurka och tomater. Potatis går naturligtvis bra också. Går även bra att bre ut över en macka.
    2. Portionerna kan bli lite väl små så det går bra att öka mängden. Detta är även ett recept som barn brukar tycka väldigt bra om.

    Kommentarer (1)

    Aggen 1 mars 2008

    Väldigt god. speciellt eftersom jag inte är så förtjust i fisk annars. Hade ingen varlig creme fraiche så det fick bli med smak av paprika/chili. Hade inte heller någon fiskbuljongtärning, funkade lika bra med grönsaksbuljong. Tack för receptet!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben