Serverar: 4 portioner
...tillagade min mamma mycket på 1960 talet. Gott tycker jag ...prova själv.
Ugn 200 grader. Mosa rommen. Vispa ägg och mjölk. Häll äggblandingen i rommen blanda väl. Tillsätt dillen. Salta och peppra. Häll blandingen i smord ugnsfast form. I ugnen i ca 25 min. Servera kokt potatis och grönsaker eller sallad till.
Hej! Verkligen toppen att hitta detta recept på Torskromslåda! På 1960-talet när mor (från Sundsvall) serverade denna låda så ingick även skirat smör. Jag ska leta på Netto efter Torskrom på burk, så mer tips kanske kommer ifall jag kan hitta huvudingrediensen :-) Hälsningar Mikael
Lycka till! - här i Uplands Wäsby och Mälardalen finns tråkigt nog inte torskrom att få tag på. Det skulle verkligen vara en härlig smakupplevelse att få njuta torskromslåda igen...
Passerar ni Västerås så finns det på Netto butiken på Bangatan
Torskrom finns i hallaber på netto och Örebro ska få netto i sommar
Äntligen hittat torskrom - Netto i Sollentuna - så idag blir det torskromslåda :-D
Bor i Stockholm Har förgäves letat efter konserverad torskrom. Har någon tips om var det finns är jag tacksam för info. Minns det som gott, enkelt och vi gjorde olika rätter där torskrommen ingick. När det begav sig var det en metallburk där man öppnade i båda ändar och tryckte ut rommen och skivade eller gjorde torskromslåda. Alltid lika gott. .
Jag hittade hos vår lokala fiskhandlare i Kungälv. Märket på burken ”Amanda”