Tortano

Serverar: 1 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Mozzarellaost-fyllt bröd

Ingredienser

  • 15 g färsk jäst
  • 3 dl ljummet vatten
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk honung
  • 1 msk flingsalt
  • 2 1/2 dl durumvete
  • 4-5 dl vetemjöl special
  • Fyllning
  • 200 g mozzarellaost
  • 200 g parmaskinka
  • 1 näve blandade kärnfria oliver
  • 1 kruka färsk basilika
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke och lös upp med vatten, olivolja, honung och flingsalt. Blanda i mjölet lite i taget tills degen går ihop och släpper kanterna. Jäs degen i bunken under bakduk i cirka 30 minuter.
    2. Tryck ut degen till en rektangel, cirka 1 cm tjock. Kavla inte, då trycker man ut all luft. Skiva mozzarellan och varva den med parmaskinka, oliver och basilika på degen. Pensla yttersta kanten på degen med vatten och rulla ihop och forma till en krans. Lägg kransen på en plåt med bakplåtspapper och jäs under bakduk i cirka 30 minuter.
    3. Ställ in plåten i ugnen och sänk värmen till 200 grader. Grädda i 20-25 minuter och låt brödet svalna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben