Tortanto

Serverar: 1 portioner

Tortanto är ett underbart matigt bröd från Italien med mozzarella, oliver och parmaskinka. Sist jag gjorde brödet så tog jag ett helt pkt jäst och gjorde 3 stycken och lade i lite olika fyllningar så att alla skulle tycka om dem! Blev jättepoppis!

Ingredienser

  • 15 g färsk jäst
  • 3 dl ljummet vatten
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk honung
  • 1 msk flingsalt
  • 2.5 dl durumvete
  • 4 dl vetemjöl special
  • 200 g mozzarella ost
  • 200 g parmaskinka
  • 1 näve blandade kärnfria oliver
  • 1 kruka färsk basilika
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke och lös upp med vatten, olivolja, honung och flingsalt.
    2. Blanda i mjölet lite i taget tills degen går ihop och släpper kanterna.
    3. Jäs degen i bunken under bakduk i cirka 30 minuter.
    4. Tryck ut degen till en rektangel, cirka 1 centimeter tjock. Kavla inte, då trycker man ut all luft.
    5. Skiva mozzarellan och varva den med parmaskinka, oliver och basilika på degen.
    6. Pensla yttersta kanten på degen med vatten och rulla ihop och forma till en krans.
    7. Lägg kransen på en plåt med bakplåtspapper och jäs under bakduk i cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
    8. Ställ in plåten i ugnen och sänk värmen till 200 grader. Grädda i 20-25 minuter och låt brödet svalna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben