Tortelinigratäng

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 30 minuter

Mild och smakrik och dessutom snabb och lätt att göra. Och blir det något över, vilket det sällan blir, är den perfekt som matlåda.

Ingredienser

  • 0,5 kg tortellini
  • 1 stor gul lök
  • 2–3 vitlöksklyftor
  • 400-500 g krossade tomater
  • 2-3 dl grädde
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Olivolja
  • 1-2 dl riven ost till gratineringen
  • Instruktioner

    1. Hacka löken och fräs den mjuk i en kastrull. Den ska inte bli brynt. Tillsätt pressade vitlöksklyftor och krossade tomater. Låt koka en stund under lock. Tillsätt eventuellt ett uns vatten om det blir för torrt.
    2. Koka tortellinin enligt förpackningen – bara en, två minuter kortare tid.
    3. Smöra en ugnsfast form och lägg i den väl avrunna tortellinin. Tillsätt grädden i såsen och smaka av med salt och peppar. Låt koka upp. Häll sedan såsen över tortellinin i formen. Strö över riven ost.
    4. Gratinera i ugn på cirka 225 grader tills gratängen fått fin färg. Gott med en sallad till.

    Kommentarer (2)

    essim 27 februari 2009

    Mycket god gratäng. Möjligtvis gör jag mer sås nästa gång, pastan suger ju åt sig ganska mycket. Men jag kommer helt klart att göra den fler gånger.

    Mistys 18 juli 2010

    Helt ok vardagsrätt men inget märkvärdigt. Familjen tyckte det smakade lite " ravioli i tomatsås" så´n man köper på burk. Kommer kanske göras igen någon gång då det ska gå snabbt, ungefär som Köttfärssås och spagetti men ingen ny superfavorit. Jag tillsatte en grönsaksbuljong i såsen också för lite sälta och mustighet.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben