Tortillakycklingröra

Tid: 15 minuter

Blandade ihop lite rester ifrån påskbuffén för att ha på baguetter. Resultatet blev häpnadsväckande bra. Nästa gång kommer jag åtminstone att göra dubbel sats. Fungerar även bra som fyllning i smörgåstårta. Lagd på en småvarm baguette blev den lyxvickning.

Ingredienser

  • ½ grillad kyckling
  • 50 g hamburgerkött (eller rökt skinka)
  • 2 ägg (hårdkokta)
  • 1 dl gräddfil
  • 1 krm örtsalt
  • 1 krm vitlökspulver
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk dill (finhackad färsk eller torkad)
  • 2-3 msk majonnäs
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    Blanda gräddfil, örtsalt, vitlökspulver, paprikapulver, dill och tomatpuré. Rensa kycklingen och skär kött och skinn i småbitar. Skär hamburgerköttet i småbitar och finhacka äggen. Blanda ner kyckling, ägg och hamburgerkött i röran. Tillsätt 2-3 msk majonnäs så ni får önskad krämighet. Smaka av med svartpeppar. Låt gärna vila i kyl ett tag för smakmognad.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben