Tortillatopping

Har du någonsin beställt Haystack Chicken Salad på Hard Rock Café? Överst får du då goda krispiga bitar av tortilla, nästan som chips. Väldigt goda. Provade mig fram och kom på ett rätt bra sätt att göra det, väldigt lätt att variera. Bara tillsätt chili eller någon annan krydda om du vill få lite smak på det. Jag skar tortillan i alldeles för stora bitar. Smala smala strimlor ska de vara. Men man lär ju så länge man lever, nästa gång blir det i alla fall smala strimlor.

Ingredienser

  • 2 mjuka vete tortillas
  • 2-3 tsk olja av något slag (oliv, chili osv)
  • 1 tsk grovt salt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Skär torillan i långa smala strimlor, skär dem sedan på hälften. Lägg dem platt på en plåt med bakplåtspapper utspridda så att de inte ligger på varandra. Droppa över olja, jag använde chili-olivolja.
    3. "Rosta" i ugnen i ca 10-18 minuter. Beror helt på om man vill ha dem jättekrispiga, med mycket eller lite färg. Prova dig fram.
    4. Ta ut och låt vila på papper. Strö över salt. Är nog godast att äta kalla.
    5. Ät till tacos, strö över sallad osv.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben